Advocaten ouderschapsplan

In het geval dat ouders uit elkaar gaan, zijn zij verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Regelmaat en zekerheid is voor kinderen van groot belang en daarom zijn duidelijke afspraken noodzakelijk. Een ouderschapsplan kan voor deze duidelijkheid zorgen. Het ouderschapsplan is een document waarin de ouders afspraken vastleggen over de uitvoering van het ouderschap.

Inhoud ouderschapsplan

Het belang van de kinderen staat in het ouderschapsplan voorop. De ouders kunnen bepalen hoe uitgebreid alles wordt vastgelegd. De minimale vereisten die in het ouderschapsplan dienen te worden opgenomen zijn:

– De wijze waarop de echtgenoten de zorg- en opvoedingstaken verdelen;
– Op welke manier informatie omtrent belangrijke aangelegenheden met betrekking tot de kinderen wordt gecommuniceerd (bijvoorbeeld de schoolkeuze of een medische behandeling);
– De wijze waarop de kosten van de verzorging en opvoeding van de kinderen wordt verdeeld (kinderalimentatie).

Komt u er niet uit?

Mocht het niet lukken om in goed overleg met uw partner een ouderschapsplan op te stellen? Schakel dan een professional in die u helpt om tot een voor alle partijen praktisch haalbaar ouderschapsplan te komen.

Heeft u een vraag?

Raadpleeg direct onze gespecialiseerde advocaten voor de juridische mogelijkheden. Mail u vraag of bel ons. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

Contact met de intakebalie

Bel 088 629 00 02 (lokaal tarief)

Neem contact met ons op

Bel 088 629 00 02 (lokaal tarief)

Mailen kan ook: